Həmin həftə hər şey alt-üst olmuşdu. İşdən çıxmışdım. Sevgilim ayrılmışdı. Evdə tək qalmışdım. Anam zəng eləyib dedi: “Oğul, gəl özünə gəl, qadınlar çoxdu”. Amma bilirsiniz, o boşluq olanda heç kimin sözü keçmir.
Yataq otağımda uzanıb tavana baxırdım. Saat gecə 1-i keçmişdi. Yatmaq olmur. Düşüncələr beynimi yeyir. Telefon əlimə keçdi. Hər yerdə reklamlar, oyunlar, məzələr. Bir ara gördüm ki, bir dostum statusa şəkil qoyub – yeni “PlayStation” almışdı. Şərh yazdım: “Neylədin, vərəsə qaldın?”. Cəmi bir kəlmə ilə cavab verdi: “Mostbet promo kodi”.
O yazını beş dəfə oxudum. Nə deməkdi? Kodu haradan alım? Dostum zəng elədim. Dedi: “Ay balaca, gir sayta, promo kodu yaz, bonus al, oyna. Ciddiyəm”. Axmaq kimi soruşdum: “Pul qazanmaq olar?”. Dedi: “Olmazmı? Mən yenicə 800 manata konsol almışam, hamısı uduşdu”.
Həmin gecə 2.45-də qeydiyyatdan keçdim. Dostumun mənə verdiyi kodu daxil etdim – Mostbet promo kodi işlədi. Hesabıma 25 manat düşdü. Heç nə ödəməmişdim. İnanın, bu mənim üçün bir sirr kim idi. Bir az da çek elədim, doğrudan da pulsuz pul.
Nə oynayacağımı bilmirdim. Futbola mərc? Yox, başa düşmürəm. Slotlar? Hə, onlar daha sadədi. Axtardım, axtardım, bir oyun tapdım – "Gates of Olympus". Yunan tanrıları, ildırımlar. Düyməni basıram, fişlər düşür. Kiçik uduşlar – 2 manat, 5 manat. Bir ara balans 30 manata çatdı. Sonra yenə düşdü 22-yə.
Həyəcan yoxdu? Nə deyirsiniz? Başım o qədər qarışıq idi ki, uduş məni ayıltmışdı. Çünki bir müddət sevgilimi, işsizliyimi, borclarımı unutdum. Yalnız ekran, səs və rəqəmlər var idi.
Gecənin 4-ü. Balans yenə 25. Birdən - "bonus" düşdü. Ekranda Zevs peyda oldu. İldırım atdı. 15 pulsuz fırlanma. Hər fırlanmada 0.5 manat yox, 1 manat. Birinci fırlanma – 4 manat. İkinci – 8. Üçüncü – qırmızı rəng, amma uduş yox. Dördüncüdə 12 manat gördüm.
Son fırlanma qaldı. Əllərim titrəyirdi. Fırlanma bitdi. Ümumi məbləğ: 146 manat.
Qalxdım yataqdan. Pəncərəni açdım. Həyət boşdu. Göydə ulduzlar. Burnuma payızın iyi gəldi. O an ağlamaq istədim. Çünki bu 146 manat mənə sevgilimi geri qaytarmırdı, işimi yox, amma... bir ümid işığı verdi.
Sabahı tezdən qalxdım. 146 manatın 100-nü banka atdım. Qalanı ilə özümə iki kitab, bir stəkan və bir fotoalbom aldım. Köhnə fotoları yığışdırdım. Sevgiliminkiləri çıxartdım. Atmadım, sadəcə başqa yerə qoydum.
Həmin gündən sonra Mostbet promo kodi axtarmağı dayandırmadım. Yox, qumar aludəçisi olmadım. Amma hərdən, məhz cansıxıcılıq və ya həsrət gələndə, girib bir neçə fırlanma edirəm. Bəzən uduram, bəzən yox. Amma bu məni qızdırmır.
Dostlarım deyir: “Ay sən dəli olmusan, uduşlarını gizlət”. Mən gülürəm. Deyirəm: “Balam, mənim ən böyük uduşum 146 manat yoxdu. Mən o gecə uduzmağı öyrəndim”.
Bir dəfə elə oldu ki, 50 manat qoydum, uduzdum. Beş dəqiqə oturub hirsimi yudum. Sonra telefonu qoydum, çölə çıxdım, parkda gəzdim. Ondan sonra heç vaxt itirdiyim pulun dalınca düşmədim.
Mostbet promo kodi mənə nə verdi? Təkcə bir gecəlik 146 manat yox. Mənə mərc oyunlarının bir oyun olduğunu öyrətdi. Yoxsa taleyin hökmü? Yox, qardaş, bu, sadəcə koddur. Kimi gətirər, kimi yox. Amma insan hər şeyi özü seçir.
Mən seçdim ki, udsam da, uduzsam da, gülümsəyim. Çünki ömrümün o qaranlıq gecəsində, işsiz, sevgilisiz, pulsuz, bir oyun mənə yuxu verdi. Səhər oyandım. Və anladım ki, həyat davam edir.
Hələ də bəzən axşamlar girirəm. Dostum mənə deyir: “Yenə kodu yoxla, bəlkə yenə bonus var”. Mən gülürəm. Deyirəm: “Qalsın, başqaları üçün. Mənim kodum həmişə yanımdadı – o da səbərdir”.
Bu gün mən yenə işsizəm? Xeyr. Keçən həftə yeni işə başlamışam. Sevgilim yoxdur, amma tək olmaq da bir gözəllikdir. Hər axşam evə gəlib, çay qaynadıb, kitab oxuyuram. Və hərdən – bəzən həftədə bir dəfə – açıram oyunu. Yalnız o vaxtlar ki, başımda fırtına olur.
Çünki bilirəm: o ekrandakı rəqəmlər mənə xatırladır ki, həyat da bir oyundur. Bəzən udursan, bəzən uduzursan. Əsas odur ki, masadan qalxmağı bacarasan.
O gecəki 146 manatı xərclədim. Amma onun verdiyi dərsi heç vaxt. Və inanın, həyatın ən gözəl bonusu bəzən pul yox, səhər yuxudan oyanıb “davam elə” deyə bilməkdir.
Mən indi oyanıram. Hər səhər. Təbəssümlə. Hardan bilirsiniz? Bəlkə də məhz o gecəki fırlanmanın sayəsində.